Friday, December 7, 2012

Super Busy

Ma ei ole Teid unustanud. Ma olen lihtsalt väga hõivatud olnud. Palun kergemat karistust.  Võin öelda, et mu viimased mõtted keerlevad hüalüroonhappe ümber, nii et arvata võib, et sellel teemal on ka järgmine postitus!

Friday, July 13, 2012

Sheavõi ; Aprikoosikiviõli

Nagu lubatud, räägiksin nüüd millestki heast!
Tõeliselt mõnusad ained, mida oma kosmeetika seest leida on sheavõi ja aprikoosikiviõli.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter) - ehk sheavõi ehk karitevõi. Saadakse seda võiseemnikupähklitest (karite pähklid), mis kasvavad Kesk- ja Lääne-Aafrikas, kus on sheavõid kasutatud juba tuhandeid aastaid. Sisaldab palju rasvhappeid ja on seetõttu suurepärane naha niisutaja. Niisutades nahka, mõjub hästi kortsukestele ja aitab kaasa rakkude uuenemisele. Aitab parandada päikesepõletust, mõjub hästi dermatiidile, psoriaasile, armidele, rasedusarmidele, kõõmale jne.  Sisaldab A ja E vitamiini ning sellel on täheldatud nii antimikroobseid kui ka põletikuvastaseid omadusi.
Olenevalt tootmisviisist on sheavõid väga erineva kvaliteedi-tasemega. Seega soovitan hoolikalt valida. Usun, et orgaanilises kosmeetikas kasutatavas sheavõis võib täiesti kindel olla.
Sheavõid võid otsida rammusatest, kuivale nahale mõeldud kreemide seest, samuti vananemisvastastest toodest ja ka huulepalsamitest/hügieenilistest huulepulkadest (kuidas kellelegi meeldib nimetada) . Näiteks Couleur Carameli huulepalsamis on nii sheavõid kui ka allmainitud aprikoosikiviõli...ja see teeb huuled hästi pehmeks :)
Ja ei tasu unustada - mida eespool see koostisosade nimistus on, seda rohkem seda on ja seda parem niisutaja toode on!
Karitevõi on siis üks nendest ainetest, mida ma soovitan mineraalõli asemel toodetes otsida.

Sheavõid kasutatakse ka nahktoodete ja puidu hooldamiseks.  Ning Aafrikas ka toidu valmistamisel.

*Sheavõiga peaksid ettevaatlikud olema inimesed, kellel on pähkli- või lateksiallergia.

Prunus Armeniaca (Apricot Kernel Oil)- aprikoosikiviõli, mida pressitakse aprikoosituumast. Nn. maagiline õli! Sisaldab rikkalikult A, B ja E vitamiini ja vajalikke rasvhappeid. On kerge tekstuuriga ja ei jäta nahka õliseks. Pehmendab, niisutab, toidab ja elustab nahka. Silub kortsukesi.Üleüldiselt parandab jume :)
 Ja nagu ikka, peab olema kindel kvaliteedis, seega hoolikalt valida :)  (See on nagu...extra virgin oliiviõli valimine toidupoes...nad kõik on ühe nimega...aga kvaliteet on väga erinev)
Aprikoosiõli on ka väga hea baasõli massaažiks ja eeterlike õlidega segamiseks.
Couleur Caramelil on üks ninasõõrmeid kõditav sädelev keha- ja juukseõli, milles on aprikoosikiviõli ja makadaamia pähkli õli...mmmmm :)


Ärge unustage niisutada oma päikesest pruunistunud kehasid...või siis ka ilma päevituseta kehasid...kuna selle aasta suvi on nagu ta on :)   ja PALUN kasutage päikesekaitsekreeme, kui te päikest peaks nägema!
hoidke meeled rõõmsad!





Thursday, May 10, 2012

UV kiirgus ja päikesekaitse

Nüüd oleks õige aeg mõelda, kuidas kaitsta oma nahka UV kiirguse eest.
Suurepäraselt seletab asja lahti Terviseamet - http://www.terviseamet.ee/keskkonnatervis/paike-ja-kuumus/uv-kiirgus-ja-paikesekaitse.html .
Samuti tahaksin lisada - uurige oma päikesekaitsetoote pudelit, et oleks kindlasti nii UVA, UVB kui UVC kaitse, või VÄHEMALT kaks esimest neist.
Nahavähk on väga tõsine teema. Samuti, keegi ei taha, et nende nahk näeks vanem välja, kui tegelikult on. Ja ausalt - see paistab juba kaugelt silma, kui päikesega on liialdatud. Ja see ei ole atraktiivne vaatepilt. Ja kõik, kes ütlevad, et päikesekaitsekreeme kasutades ei hakka päike peale...palun, ärge ajage nii rumalat juttu. Ma olen elav tõestus sellest, et hakkab ikka küll. Vahe on lihtsalt selles, et sa ei saa nahapõletust ja su nahk ei vanane enneaegselt.
Ma saan aru, et pärast pikka pimedat perioodi tahaks kohe nina päikese poole lükata ja tundide viisi nii istudagi. Pole midagi paremat, kui suvepäev Saaremaal Mändjala rannas veeta, ma tean :)  Aga olge mõistlikud! SPF alla 15 ei ole piisav! Lõunamaa reisidest ei tasu rääkidagi, siis võiks valida midagi 30 kanti.
Siis veel - on "päikesekreeme", nimesid nimetamata, mis ongi "päikesekreemid", mitte "päikesekaitsekreemid". Seepärast julgustangi  toote etikette uurima, et olla kindel, et kreem sisaldab päikesekaitsefaktorit.
Isiklikult soovitan soojalt Looduspere poest Lavera mineraalset päikesekaitsekreemi SPF 15 (http://looduspere.ee/lhuhooldustooted/paikesekaitsevahendid/lavera-pihustiga-paikesekaitse-ihupiim-f15-200ml ).

Võtke rahulikult ja nautige suve :)


Tuesday, April 10, 2012

Koostisosad vol.4

Võibolla võiks veel rääkida fenoksüetanoolist ja formaldehüüdist:

PHENOXYETHANOL  - fenoksüetanool on orgaaniline keemiline ühend, mis hävitab baktereid, on antiseptiline ja kinnitab aroome. Tõrjub ka näiteks putukaid :) Kasutatakse eelkõige kosmeetikas, parfümeerias, ravimites ja vaktsiinides. Enamjaolt siiski sünteetiliselt valmistatult. Samuti võib seda leida toidust. Üleüldiselt põhjustab ülitundlikkust väga harva, seega on parem lahendus parabeenidele ja formaldehüüdile. Samas..kas toode peab just seda sisaldama? Need firmad, kelle toodetes seda leidub lahendavad asja öeldes, et tunduvalt kahjulikumad nahale on need bakterid, mis kreemituubis vohama hakkavad kui ei kasutata ainet, mis neid hävitab...  mmmm...ma ei tea.. palun peske käsi enne kui te kreemi võtate. Purgis käige ainult spaatliga, mitte näpuga. Ma tean, et see on õudselt tülikas!! Tegelt...ma ei mäleta, millal mul viimati oli toode, mis oli purgis...aaaa, üks kehakoorija tegelt on praegu:)  See selleks...  Ma teadlikult eelistan tooteid, mis on kas pumbaga pudelis või tuubis, et nahaga kontakt oleks võimalikult väike. Pumbaga on veel eriti head, kuna sinna ei pääse õhk ka eriti ligi.
2006.aastal aksepteerisid fenoksüetanooli kasutamist nii Ecocert kui ka Soil Association (mõlemad kontrollivad orgaanilist kosmeetikat). Nüüdseks Ecocert seda enam ei luba ja ka Soil Association peaks see aasta sama otsuse vastu võtma (või on juba võtnud). Nii USA-s kui ka Inglismaal on selle kasutamine täiesti ok, kui see jääb alla 1% . Aga näiteks  Jaapanis on selle kasutamine keelatud. Üha enam orgaanilise kosmeetika pakkujaid üritab läbi teha tootearendust, mis on äärmiselt kulukas ja aeganõudev töö, et loobuda fenoksüetanooli kasutamisest. Seega...miski viga peab siis ju küljes olema, või ei?
Testid näitavad et suukaudselt ja nahakaudsel manustamisel see mürgine ei ole.
 Ma ei oska seisukohta võtta. Pole vast kõige hullem?! :)  Aga kuna ma isiklikult eelistan looduslikku ja orgaanilist kosmeetikat ja seda kasutatakse palju just sellistes toodetes, siis ma ikkagi ostaks mingi sellise "totsiku-potsiku", kus seda ei leidu...

ja veel üks FUN FACT : sellega saab kalu narkoosi alla panna :)

FORMALDEHYDE - formaldehüüd  ehk metanaal on tugeva lõhnaga värvitu gaas, mis on laialdaselt kasutuses erinevates tööstusharudes. See aine on mürgine, tekitab vähki ja muid terviseprobleeme. Üldjuhul, inimesed ka seda teavad ja üritavad seda vältida. Mmm..see ei ole nii lihtne..sest formaldehüüd on üks paljudest põlemise kõrvalproduktidest, samuti tekib see atmosfääris erinevate looduslike protsesside tagajärjel ja moodustab suure osa sudust. Ühesõnaga seda on igal pool. Kosmeetikas kasutatakse säilitusainena ja seda leidub kreemides, juuksehooldusvahendites, küünehooldusvahendites jne jne... kuna te ei saa vältida selle sees elamist, siis üritage seda vältida oma kosmeetikatoodetes :)


Võibolla järgmine kord peaks rääkima millestki heast. Midagi, mis hellitab nahka ja on kasulik meie organismile... tasakaaluks kõigele jamale, mida me oma kosmeetikast leida võime...  ma mõtlen selle peale :)

Wednesday, April 4, 2012

Koostisosad vol.3

Ja jätkaks oma "teavitustööd"...

PROPYLENE GLYCOL -  propüleenglükool. - sünteetiline glükooli kondenseerumisel saadud aine. Kosmeetikas kasutatakse lahustina, emulgaatorina ja niiskuse säilitajana. Samuti kasutatakse abiainena teiste ainete transportimiseks nahka. Suuremas koguses ärritab nahka ja eriti silmi ja selle kasutust on järjest vähendatud ja asendatud turvalisemate glükoolidega. Kasutatakse ka näiteks nimetusi :
-PG
-MPG
-PROPANE-1,2-DIOL ;
-1,2-PROPANENDIOL;
-1,2-DIHYDROXYPRPOPANE;
-2-HYDROXYPROPANOL;
-METHYLETHYLENE GLYCOL
-TRIMETHYL GLYCOL
ja neid on veel...

Tähendab..nagu ikka-  ühed ütlevad, et ei ole kahjulik, teised, et on. Mainitakse närvisüsteemi-, maksa- ja neerutalitlusehäireid. Kõvasti poleemikat tekitab just kosmeetika valdkonnas asjaolu, et see on väga populaarne anti-friis( kuna selle külmumistemperatuur on veest ikka tükkmaad madalam ja see ei ole toksiline nagu etüleenglükool). Et mis mõttes sa määrid nahale sama ainet, mis kaitseb lennukit jäätumise eest ???  Aga, eks see on iga inimese enda otsustada. Minu arvamus on, et on hullemaid asju, aga võiks ikka vältida, kuna ta siiski on sünteetiline ja parajalt ärritav.

Toidu sees:

  PG-d kaustatakse ka näiteks valikpagaritoodetes (keeksid, tordipõhjad, rullbiskviidid) niiskuse säilitajana ja hallituse ärahoidmiseks ning muudes toiduainetes lisaainete lahustamiseks.
Toiduainete pakenditel on märgitud tähisega E1520. Suurema koguse PG sattumisel organismi võib esineda iiveldust, peapööritust + siis eelpool mainitud nahaärritust. Kuskilt lugesin toiduohutuse kohta ja selgus, et mingi testi tulemusel pidi seda lubatust rohkem leiduma just välismaistes pagaritoodetes. Ma kujutan ette, et ehk mõeldakse selle all neid "keemiakeekse" ja muid taolisi "delikatesse" :)  Aga ega ma ei anna oma pead, sest ma pole uurinud nende toiduainete pakendeid. Hmmm..võtan endale selle ülesandeks.


ALUMINIUMCHLOROHYDRATE - dialumiiniumkloriidpentahüdroksiid ehk lihtsamalt alumiiniumsool. See on sünteetiliselt valmistatav higistamisevastase aine ja seda leidub väga paljudes deodorantides ja anti-perspirantides.
Tõmmatakse liine Alzheimer´i i tõve ja dementsusega, siis jälle öeldakse, et see seos on nii tühine, et seda ei tasu üldse tõsiselt võtta. Tekitab poleemikat kuna alumiinium suudab imenduda vereringesse. Üldiselt võib tekitada allergilisi reaktsioone, karvanääpsupõletikku, ärritada nahka.
Samuti seostatakse äsja raseeritud nahka ja seda alumiiniumsoola rinnavähiga. On tehtud palju teste, kust võib välja lugeda, et on seos olemas ja on tehtud teine sama palju, kus ei ole leitud mingit seost. Mine võta kinni!

Kuna kaenlaaugud on hell koht ja kuna seal on kohe lümfisõlmed ja kuna alumiinium on neurotoksiin, siis soovitan soojalt hoopis looduslike mineraalsooladega ja/või eeterlike õlidega deodorante ja võite öösel rahulikult magada :)

Lugege hoolikalt pakendeid... ka niivõrd-kuivõrd kallites ja nö. prestiižsete firmade deodorantides kasutatakse aluminiumchlorohydrate´i !

Järgmise korrani...

Saturday, March 24, 2012

Koostisosad vol.2

Niisiis - veel koostisosi, mida võiks vältida:

PEG - POLYETHYLENE GLYCOL , eesti keeles polüetüleen glükool. Kasutatakse nii kosmeetika- kui toidutööstuses ja meditsiinis. Tegelikult  igal pool., sest taas - seda on odav toota.  Kosmeetikas kasutatakse seda emulgaatorina, lahustina, niisutajana ja pehmendajana. Ravimistööstuses ja meditsiinis näiteks lahtistina.
Põhimõtteliselt - tegelikult see seob vett ja häirib nii naha niiskustasakaalu ning võib ärritada nahka + see imendub häirivalt sügavale.
Jutud selle kohta on väga vastuolulised.  Mõned väidavad, et PEG võib suurendada vähiriski, teised, et see on ei ole nahale mürgine, aga et seda ei tohi kasutada kahjustatud nahal (haavad, sinikad, akne-nahk, päikesepõletus jne).
Tähendab, olenevalt tootmisviisist võib PEG sisaldada mingi osa etüleenoksiidi, mida siis vähki uurivad organisatsioonid peavad kantserogeeniks ja närvisüsteemi häirijaks.
Tavaliselt on pakendil märgitud lühendina PEG (ja lisatud mõni number, mis näitab molekulmassi) .
Toidupakenditel märgiitakse tähisega E1521
Ühesõnaga, minu ja ka paljude teadlaste arvates oleks parem polüetüleen glükooli ühendeid vältida!

Veel üks lahe fakt, PEG-d kasutatakse ka kaua vee all olnud asjade konserveerimiseks. Näiteks sõjalaev Vasa Stockholmis :)

DIMETHICONE -on üks paljudest ühenditest, mis põhineb silikoonil - lihtsamalt silikoonõli. Seda kasutatakse palju juukse- ja nahahooldustoodetest, mis teeb toote sametiselt pehmeks ja juuksed siledaks ja kreemi kergesti pealekantavaks..teate küll. Ent  see toimib põhimõtteliselt nagu mineraalõli (vt. Koostisosad vol.1) - kuna silikoonide molekulid on liiga suured, et nahka imenduda, jääb see nahapinnale ja moodustab barjääri. See barjäär mitte ainult ei kaitse vaid ei lase välja ka rasu ja jääkaineid - ei lase nahal hingata.  Võib ummistada poore ja ärritada nahka.
Kasutatakse ka palju nö. vananemisvastastes kreemides ja vedelates jumestuskreemides, kuna täidavad kortsukesed ja muudavad näo seeläbi visuaalselt siledamaks. See EI OLE vananemisvastase toimega.
Ja samuri sisaldub väga palju veekindlates kreemides ja meigitoodetes (muide, lahustid, mida kasutatakse veekindla meigi eemaldusvahendites ei ole ka just pai teie nahale) .

Dimetikooni kasutatakse ka peatäide vastu - pidavat lämmatama :)   Aaa, ja beebidele antakse ka gaasivalude vastu !!?!!??!  Ma õpin iga päev midagi uut! :S

Silikoonide kohta on ka vastuolulisi väiteid. Minu arvamus on, et pigem vältida, sest on nii palju muid aineid (näiteks taimsed õlid), mis teevad selle töö ära + on kasulikud sinu nahale ja juustele!
Et silikoone ära tunda pakendilt, jälgige nimetuste lõppe, kui näete "-methicone" või -"cone" lõppe, siis on tegemist silikoonidega.
Kusjuures ma ei teagi kas minu šampoon sisaldab silikooni...seda on õudselt raske peale kanda ja teeb juuksed karedaks (aga mulle meeldib see kangesti)..siis vist mitte? :)   ma uurin kodus kohe järgi :)

Praeguseks vist kõik..ära väsitas :)

Friday, March 23, 2012

Koostisosad vol.1

Võibolla räägiks esimesena sellistest koostisosadest, mida te päris kindlasti ei tahaks leida oma kreemi või mõne muu kosmeetikatoote seest.


MINERAL OIL -  võib olla pakendil ka nimetusega PARAFFINUM LIQUIDUM, PETROLATUM, VASELIN, OZOKERITE, CERA MICROCRISTALLINA. Erinevad allikad, aga sama jama.
 Mineraalõli on naftaprodukt, mis on värvitu, lõhnatu, odav ja üldiselt ei tekita allergiat. Ja just sellepärast väga laialdaselt kasutusel. Aga mis see tegelikult teeb? Tundub, et teeb naha mõnusalt pehmeks..aga tegelikult toimib vastupidi. See on nagu plastikkile - moodustab kaitse ja ei lase aktiivainetel imenduda. Ja  kui aktiivained ei saa imenduda, siis määri sa kui palju tahes - kasu sellest ei ole! Mineraalõli vormid võivad ärritada nahka, ummistada poore. Pikemal kasutamiselt on hoopis kuivatava toimega ja muudavad naha elutuks. Öeldakse, et mineraalõli tekitab omamoodi sõltuvust. Eriti heaks näiteks on huulepalsamid külmal talvel...sa määrid ja määrid ja on nagu päris hea, aga kui enam ei määri, siis oled jälle alguses tagasi. Vahepealsest määrimisest ei ole midagi kasu olnud... Sellepärast soovitan valida hoopis taimsete õlide, sheavõi või mesilasvaha põhjal huulepalsamid. Super näiteks on Couleur Carameli värvitu huulepulk või nende uuest kevad-suve kollektsioonist värviline ekstra-niisutav huulepulk. Õigupoolest on kõik Couleur Carameli huulepulgad 100% looduslikud ja sisaldavad riitsinusõli, kandelillavaha, aprikoosiõli ja palju muid häid koostisosi. Nii et valikut peaks olema :)
Aaa ja muide - beebiõlid on mineraalõlid. Värsked lapsevanemad - ma ei oska teile nõu anda, kuna mul endal veel lapsi pole, aga äkki pakub teie lastearst mõne alternatiivi välja...Ma võin pea anda, et oma last ma sellega küll ei õlitaks.

PARABEN -  parabeenid on säilitusained, mida kasutatakse bakterite ja seente tekkimise vastu teie kreemipurgis. Parabeenid on väga laialt kasutusel kosmeetika- ja ravimitööstuses, kuna neid on odav toota. Enim on kasutusel METYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN ja ISOBUTYLPARABEN. Tähtis on, et jääks meelde lõviosa - paraben! Mõnda tüüpi parabeene esineb ka looduses, aga enamjaolt kasutatakse siiski sünteetiliselt toodetud parabeene.  Öeldakse, et nad on suhteliselt sobilikud kõigile. Aga!!!, need võivad ärritada nahka ja tekitada kontaktdermatiiti. Ka on väikesel osal inimestel parabeeni-allergia.
Räägitakse, et parabeenid imenduvad organismi ja väljuvad sealt loomulikul teel. Mis tekitab minus mõningat ebamugavust.   Ja räägitakse, et uuringud on näidanud, et mõned parabeenid suudavad jäljendada östrogeeni, hormooni, mis mängib rolli rinnavähi tekkes. Kasvajatest on leitud parabeeni jälgi ja mõned teadlased usuvad, et on olemas lüli parabeenide kasutamise ja rinnavähi vahel. Mõned jälle üritavad seda väidet ümber lükata.  Mulle piisab sellest kui ka väike protsent seda usub...kus suitsu seal tuld!?! Ka ei osata täpselt öelda kuidas mõjutab parabeen organismi pikaajalisel kasutamisel.
 Kõige sellega seoses võiks rohkem pöörata tähelepanu oma deodorandile ja uurida pakendilt selle koostisosi. Samuti üle vaadata oma kreemipurgid ja miks mitte ka šampoonid .Alternatiivina - on olemas väga palju deodorante, kas siis mineraalsoolade või eeterlike õlidega. Ja neid leidub looduspoodides ja isegi supermarketitest, kui hästi otsida. Mina leidsin oma viimase "sooladeodorandi" näiteks Selverist. Järgmisena plaanin proovida Florame eeterlike õlidega deodoranti! NB! Ärge valige deodoranti, mis sisaldab alumiiniumsoolasid!!!!

 Ja kui uusi tooteid ostma lähete, siis lugege enne pakendilt, mis seal on, mida te plaanite endale peale määrida.
(vabalt võite kirjutada väikesele sedelile üles nimetused, mida tahate vältida, et saaks siis poes olles spikerdada!)


Tänaseks kõik, vol. 2-s räägin ehk PEG-st,  silikoonist, propylene glycol´ist ja vaatab veel, mis pähe tuleb..

Nautige päikest..täna seda on!

Tuesday, March 20, 2012

Kevadine nahahooldus

Täna algas kevad! Hommikul olin veidi pettunud, kui pidin läbi tuisu bussipeatuse poole rassima. Aga õhtul töölt tulles oli taevas selge ja lumi oli peaaegu jälle ära sulanud - paljulubav! :)  Päike käib nüüd kõrgemalt ja õhk ei lõhna enam talviselt! Linnud ka nii püüdlikult siristavad, isegi täna hommikul selle tuisuga :)

Mida tähendab kevad naha jaoks? Enam ei pea nahk toime tulema ekstreemsete temperatuuri kõikumistega. Samuti saame päikesevalguse toimel ka rohkem D-vitamiini, et taastada kaltsiumi taset organismis ja hoida oma luud, hambad ja küüned tugevad (15 min päikesepaistet näole ja peopesadele tagab päevase D-vit. koguse) Organismil on üleüldine vitamiinipuudus. Lisage sinna veel kuiv keskküte ja karm külm õhk ja... ühesõnaga nüüd on õige aeg, et taastada nahka talvistest üleelamistest ja valmistada see ette soojaks suveks, päikeseks ja mereveeks...või Tartumaal vist pigem järveveeks :)  (saarlasena on mul väga raske ära harjuda, et siin ei ole merd lähedal...ja rääkige, mis tahate - Peipsi ei lähe ka arvesse!)
Niisiis, mida peaks nüüd kodus tegema, et oma nahka elustada?

Toit:
palju vett (puhast, mitte mulliga, viimane tuleb otse läbi ja kudedesse ei jõua!) Palju rohelist ja värvilist ja värsket! Eriti hea on kui teil on sügavkülmas veel eelmise aasta kohalikke marju - smuutid, marjateed = vitamiinipommid!

Nägu:
Muidugi elementaarne - koorida ja maskitada 1 x nädalas. Õrnema ja tundlikuma nahaga inimesed võivad seda teha kord 10 päeva jooksul. Maskideks sobivad kõiksugu niisutavad-elustavad maskid. Kevad on ka aeg, mil nägu võiks läbida ühe korraliku seerumikuuri. Seerum on aktiivainetest pungil vedelik või geeljas toode, mis on äärmiselt efektiivne, imendub kiiresti ja sügavale. Ja kuna seal on suures koguses aktiivaineid, siis seda kasutatakse kuurina - kuu aja jooksul iga päev. Seejärel, eeldades, et midagi on totsikusse järgi jäänud, võib selle näiteks peita külmkappi suve lõppu ootama (NB! jälgi ka pakendi märget avatud toote säilivuse kohta) ja vajadusel, mõne tähtpäeva või pidustuse puhul saab sealt natuke näpata, et oma nägu turgutada.
Näiteks Floramel on suurepärane niisutav Aquaserum. Samas, kellel on probleem vistrike või rasuse näonahaga, soovitan Florame Aromaserum´it kombineeritud nahale.  Kortsukestele L´Atelier des Delices´ Youth+ liinist  Perfection Serum.

Keha:
Maski kehale on kodus muidugi raske teha, aga kehahooldus salongis oleks praegusel hetkel just see õige valik. Näiteks üsna varsti saan pakkuda prantsuse looduskosmeetika sarja L´Atelier des Delices kahte erinevat kehahooldust, mille koolitusel ma veebruaris Pariisis käisin. Üks neist on šokolaadine lõõgastav hooldus ja teine tsitruseline energiat andev hooldus.
Aga mida saaks kodus ära teha? Üks suurepärane asi on kuivkoorimine. Selleks on vaja mõnusat harjakest või käpikut. Väga paljud neist on liiga karedad ja kraabivad liialt. Tähtis on, et saate katsuda enne kui ostate. Eelmine nädal juhtusin vanalinnas ühte pisikesse ingli butiiki (ma ei tea, mis selle nimi on , aga asub Ülikooli tänaval , jääb kuhugi Vallikraavi tänava ja  Pirogovi vahele) ja seal olid müügis pesukindad, mis olid pehmuselt täpselt õiged ja kui mälu mind ei peta, maksid midagi 4 eurot kopikatega. Soovitan soojalt.
Ja siis selle harja või käpikuga käia kogu keha üle väikesi ringikesi tehes - eemaldab surnud rakud ja aktiveerib vereringet. Mõjub hävitavalt tselluliidile!!!! :)   Pärast seda kreemitada või õlitada keha üle. Kui sellist väikest protseduuri korrata regulaarselt 1-2 korda nädalas, siis näete kuidas nahk sileneb ja selle kvaliteet paraneb.  Aga olge mõistlikud - ei tasu nahka maha kraapida! Ikka õrnalt!
Ja saun - see suurepärane saun. Kui võimalik, siis koos vihtlemise, aroomide, koorimiste, maskide ja kõrvuni naeratusega, et oleks ikka hingele ka midagi! :)
Paastumisest ma ei räägi, sest ma armastan süüa!

Käed:
Käte nahk on see, mis reedab meie õige vanuse (kui muidu küsitakse minult vahel poes veel dokumenti, siis käte järgi olen päris kindlasti 26 ja tegelt rohkemgi veel, kuna vesi ja desinfitseerivad ained teevad oma töö). Niisiis - käte nahka peaks ka koorima kord nädalas, kasutades kas kehakoorijat või võib ka ise kokku segada soola ja oliiviõli või suhkru ja õli või kohvipuru ja õli jne. Igapäevaselt kasutada kreemi ja küünenahaõli.  Näiteks Couleur Carameli niisutavat kätekreemi.
Kui lasta salongis teha korralik maniküür, siis on ka kergem kodus käed korras hoida kuni järgmise maniküürini.

Jalad:
Varsti tuleb aeg, mil saapad pannakse kappi ära ja varbad hakkavad välkuma :)
Ma palun teid - ärge oodake esimest rihmikut või rannaskäiku, et oma jalad korda teha. Sellega võiks alustada kohe. Salongis korralik pediküür...väike jalamassaaž...mmm...tunnete kuidas energia kehas liikuma hakkab.
Kodus hea jalakreem. Kõige kergem - hoidke oma jalakreemi öökapil, nii ei ole võimalik unustada.
Peale dušši või vanni võib froteerätiku nurgaga õrnalt küünenahad tagasi lükata . Seda võib teha ka sõrmedel. Hoiab asja kontrolli all :)
Tahaks teile südamele panna midagi, mida olen vahel oma klientidele öelnud - "Sul on ainult need 2 jalga elu lõpuni. Kanna nende eest hoolt!"

Ja lõpuks - päike! UV-kiirgus on nüüd intensiivsem, seega omal kohal peaks olema ka päikesekaitse.

Kevad tuleb!  Elu on lill :)

Sunday, March 4, 2012

Pakendi info

Esiteks tahaksin öelda, et ma ei ürita kritiseerida kellegi toodangut. Ei ütle ühelegi inimesele, et ei! - see kreem on paha, seda ei tohi sa kasutada! Keskendun pigem isiklikule eelistusele ja oma teadmistele kosmeetika valdkonnas. Ka propageerin tooteid ja firmasid, kes minu arust on õigel teel, sest kiita tuleb alati, kui selleks on põhjust! :)

Niisiis:

Igal tootel on pakendi peal kirjas, mida see sisaldab. Enamusele ei ütle need nimetused midagi, seega on väga lihtne osta kosmeetikat, mis sisaldab lisaks aktiivainetele ka hulgaliselt muud jama (ma ei leia paremat sõna), mis pigem kahju kui kasu toovad. Ja mingi hetk leiad, et oh üllatust! - sul on allergia ja sul ei ole õrna aimugi millest see tekkis!
Kosmeetikatööstuse areng on olnud meeletu. Väga lühikese ajaga on õpitud kasutama kõiksugu lisaaineid, mis teevad tootmise odavamaks, toote stabiilsemaks, kauem säilivaks, paremini lõhnavaks, igatepidi atraktiivsemaks  jne jne..Kuid mis kõige kurvem - paljusid nö. abiaineid ei ole piisavalt kaua testitudki.
Kohati tundub nagu oleks tegu ravimitööstusega - vahet pole, mis see inimesega teeb - peaasi, et raha sisse tuleb!
Õnneks on olukord muutumas. Järjest enam osutatakse tähepanu kvaliteetsele toorainele. Üha rohkem selgub sünteetiliste lisaainete kahjulikkus. Sõnad "öko" ja "looduslik" leiavad enam kasutust. Inimesed on veidi rohkem teadlikud sellest, mis nad sisse söövad ja peale määrivad ja kuidas see mõjub.
Nii üritaksin minagi sellest teavitustööst osa võtta :

Koostisosad on alati märgitud kogusena kahanevas järjekorras (esimest ainet kõige rohkem ja viimast kõige vähem). Seda teades, saab ka vaadata, kui palju on aktiivaineid tootes. À la kui potsiku peal on näiteks suurelt kirjas "Kummeli kreem" ja koostisosade nimistus on see kummel märgitud eelviimaseks, siis võid päris kindel olla, et sellest kummelist on nö ainult mälestus alles jäänud. Samas kui kohe eesotsas vee järel on mineraalõli, siis ma soovitaks kreemi pigem ostmata jätta.
Nii on lihtne uurida, kas kreemist saab kasu või kahju.
Ja ma soovitaks alati vaadata tootja poolt trükitud teksti, mitte maaletooja/turustaja poolt lisatud infot. Viimased võivad mugavalt jätta tõlkimata enamus koostisosi...tavaliselt just need kahjulikumad.
Abiks võivad olla ka erinevad logod pakendil, näiteks Ecocert, Cosmebio, Nordic Ecolabel  (mis on kõik ainult positiivsed) jms. Nendel kõigil on erinevad kriteeriumid. Ja nendest räägin ka mingi aeg pikemalt.
Tooraine on pakendile tavaliselt kirjutatud Euroopa Liidu poolt tunnustatud INCI nimetusega, mis on inglise või ladina keeles. Paljud ei valda kumbagi keelt, seega üritan jõudumööda lahti seletada minu tähelepanu pälvinud koostisosad ja mida üks või teine nimetus enda taga peidab.


Mina tänan.

Thursday, March 1, 2012

Tere tere :)

Tervitus kõigile :)

Tundub, et minust on saanud blogija!
Kuna oma kodulehele plaanisin kirjutada nõuandeid koduhoolduseks, kosmeetika toodete koostisosade tutvustusi ja muud infot, mida pean vajalikuks edastada, aga on väsitav seda kõike koodina kirjutada, siis tegin järelduse, et kõige lihtsam oleks pidada blogi!
Loodan, et saan nii mõnelegi inimesele kasulik olla.
Head lugemist :)

Teie Tulka