Wednesday, April 4, 2012

Koostisosad vol.3

Ja jätkaks oma "teavitustööd"...

PROPYLENE GLYCOL -  propüleenglükool. - sünteetiline glükooli kondenseerumisel saadud aine. Kosmeetikas kasutatakse lahustina, emulgaatorina ja niiskuse säilitajana. Samuti kasutatakse abiainena teiste ainete transportimiseks nahka. Suuremas koguses ärritab nahka ja eriti silmi ja selle kasutust on järjest vähendatud ja asendatud turvalisemate glükoolidega. Kasutatakse ka näiteks nimetusi :
-PG
-MPG
-PROPANE-1,2-DIOL ;
-1,2-PROPANENDIOL;
-1,2-DIHYDROXYPRPOPANE;
-2-HYDROXYPROPANOL;
-METHYLETHYLENE GLYCOL
-TRIMETHYL GLYCOL
ja neid on veel...

Tähendab..nagu ikka-  ühed ütlevad, et ei ole kahjulik, teised, et on. Mainitakse närvisüsteemi-, maksa- ja neerutalitlusehäireid. Kõvasti poleemikat tekitab just kosmeetika valdkonnas asjaolu, et see on väga populaarne anti-friis( kuna selle külmumistemperatuur on veest ikka tükkmaad madalam ja see ei ole toksiline nagu etüleenglükool). Et mis mõttes sa määrid nahale sama ainet, mis kaitseb lennukit jäätumise eest ???  Aga, eks see on iga inimese enda otsustada. Minu arvamus on, et on hullemaid asju, aga võiks ikka vältida, kuna ta siiski on sünteetiline ja parajalt ärritav.

Toidu sees:

  PG-d kaustatakse ka näiteks valikpagaritoodetes (keeksid, tordipõhjad, rullbiskviidid) niiskuse säilitajana ja hallituse ärahoidmiseks ning muudes toiduainetes lisaainete lahustamiseks.
Toiduainete pakenditel on märgitud tähisega E1520. Suurema koguse PG sattumisel organismi võib esineda iiveldust, peapööritust + siis eelpool mainitud nahaärritust. Kuskilt lugesin toiduohutuse kohta ja selgus, et mingi testi tulemusel pidi seda lubatust rohkem leiduma just välismaistes pagaritoodetes. Ma kujutan ette, et ehk mõeldakse selle all neid "keemiakeekse" ja muid taolisi "delikatesse" :)  Aga ega ma ei anna oma pead, sest ma pole uurinud nende toiduainete pakendeid. Hmmm..võtan endale selle ülesandeks.


ALUMINIUMCHLOROHYDRATE - dialumiiniumkloriidpentahüdroksiid ehk lihtsamalt alumiiniumsool. See on sünteetiliselt valmistatav higistamisevastase aine ja seda leidub väga paljudes deodorantides ja anti-perspirantides.
Tõmmatakse liine Alzheimer´i i tõve ja dementsusega, siis jälle öeldakse, et see seos on nii tühine, et seda ei tasu üldse tõsiselt võtta. Tekitab poleemikat kuna alumiinium suudab imenduda vereringesse. Üldiselt võib tekitada allergilisi reaktsioone, karvanääpsupõletikku, ärritada nahka.
Samuti seostatakse äsja raseeritud nahka ja seda alumiiniumsoola rinnavähiga. On tehtud palju teste, kust võib välja lugeda, et on seos olemas ja on tehtud teine sama palju, kus ei ole leitud mingit seost. Mine võta kinni!

Kuna kaenlaaugud on hell koht ja kuna seal on kohe lümfisõlmed ja kuna alumiinium on neurotoksiin, siis soovitan soojalt hoopis looduslike mineraalsooladega ja/või eeterlike õlidega deodorante ja võite öösel rahulikult magada :)

Lugege hoolikalt pakendeid... ka niivõrd-kuivõrd kallites ja nö. prestiižsete firmade deodorantides kasutatakse aluminiumchlorohydrate´i !

Järgmise korrani...

No comments:

Post a Comment