Tuesday, March 20, 2012

Kevadine nahahooldus

Täna algas kevad! Hommikul olin veidi pettunud, kui pidin läbi tuisu bussipeatuse poole rassima. Aga õhtul töölt tulles oli taevas selge ja lumi oli peaaegu jälle ära sulanud - paljulubav! :)  Päike käib nüüd kõrgemalt ja õhk ei lõhna enam talviselt! Linnud ka nii püüdlikult siristavad, isegi täna hommikul selle tuisuga :)

Mida tähendab kevad naha jaoks? Enam ei pea nahk toime tulema ekstreemsete temperatuuri kõikumistega. Samuti saame päikesevalguse toimel ka rohkem D-vitamiini, et taastada kaltsiumi taset organismis ja hoida oma luud, hambad ja küüned tugevad (15 min päikesepaistet näole ja peopesadele tagab päevase D-vit. koguse) Organismil on üleüldine vitamiinipuudus. Lisage sinna veel kuiv keskküte ja karm külm õhk ja... ühesõnaga nüüd on õige aeg, et taastada nahka talvistest üleelamistest ja valmistada see ette soojaks suveks, päikeseks ja mereveeks...või Tartumaal vist pigem järveveeks :)  (saarlasena on mul väga raske ära harjuda, et siin ei ole merd lähedal...ja rääkige, mis tahate - Peipsi ei lähe ka arvesse!)
Niisiis, mida peaks nüüd kodus tegema, et oma nahka elustada?

Toit:
palju vett (puhast, mitte mulliga, viimane tuleb otse läbi ja kudedesse ei jõua!) Palju rohelist ja värvilist ja värsket! Eriti hea on kui teil on sügavkülmas veel eelmise aasta kohalikke marju - smuutid, marjateed = vitamiinipommid!

Nägu:
Muidugi elementaarne - koorida ja maskitada 1 x nädalas. Õrnema ja tundlikuma nahaga inimesed võivad seda teha kord 10 päeva jooksul. Maskideks sobivad kõiksugu niisutavad-elustavad maskid. Kevad on ka aeg, mil nägu võiks läbida ühe korraliku seerumikuuri. Seerum on aktiivainetest pungil vedelik või geeljas toode, mis on äärmiselt efektiivne, imendub kiiresti ja sügavale. Ja kuna seal on suures koguses aktiivaineid, siis seda kasutatakse kuurina - kuu aja jooksul iga päev. Seejärel, eeldades, et midagi on totsikusse järgi jäänud, võib selle näiteks peita külmkappi suve lõppu ootama (NB! jälgi ka pakendi märget avatud toote säilivuse kohta) ja vajadusel, mõne tähtpäeva või pidustuse puhul saab sealt natuke näpata, et oma nägu turgutada.
Näiteks Floramel on suurepärane niisutav Aquaserum. Samas, kellel on probleem vistrike või rasuse näonahaga, soovitan Florame Aromaserum´it kombineeritud nahale.  Kortsukestele L´Atelier des Delices´ Youth+ liinist  Perfection Serum.

Keha:
Maski kehale on kodus muidugi raske teha, aga kehahooldus salongis oleks praegusel hetkel just see õige valik. Näiteks üsna varsti saan pakkuda prantsuse looduskosmeetika sarja L´Atelier des Delices kahte erinevat kehahooldust, mille koolitusel ma veebruaris Pariisis käisin. Üks neist on šokolaadine lõõgastav hooldus ja teine tsitruseline energiat andev hooldus.
Aga mida saaks kodus ära teha? Üks suurepärane asi on kuivkoorimine. Selleks on vaja mõnusat harjakest või käpikut. Väga paljud neist on liiga karedad ja kraabivad liialt. Tähtis on, et saate katsuda enne kui ostate. Eelmine nädal juhtusin vanalinnas ühte pisikesse ingli butiiki (ma ei tea, mis selle nimi on , aga asub Ülikooli tänaval , jääb kuhugi Vallikraavi tänava ja  Pirogovi vahele) ja seal olid müügis pesukindad, mis olid pehmuselt täpselt õiged ja kui mälu mind ei peta, maksid midagi 4 eurot kopikatega. Soovitan soojalt.
Ja siis selle harja või käpikuga käia kogu keha üle väikesi ringikesi tehes - eemaldab surnud rakud ja aktiveerib vereringet. Mõjub hävitavalt tselluliidile!!!! :)   Pärast seda kreemitada või õlitada keha üle. Kui sellist väikest protseduuri korrata regulaarselt 1-2 korda nädalas, siis näete kuidas nahk sileneb ja selle kvaliteet paraneb.  Aga olge mõistlikud - ei tasu nahka maha kraapida! Ikka õrnalt!
Ja saun - see suurepärane saun. Kui võimalik, siis koos vihtlemise, aroomide, koorimiste, maskide ja kõrvuni naeratusega, et oleks ikka hingele ka midagi! :)
Paastumisest ma ei räägi, sest ma armastan süüa!

Käed:
Käte nahk on see, mis reedab meie õige vanuse (kui muidu küsitakse minult vahel poes veel dokumenti, siis käte järgi olen päris kindlasti 26 ja tegelt rohkemgi veel, kuna vesi ja desinfitseerivad ained teevad oma töö). Niisiis - käte nahka peaks ka koorima kord nädalas, kasutades kas kehakoorijat või võib ka ise kokku segada soola ja oliiviõli või suhkru ja õli või kohvipuru ja õli jne. Igapäevaselt kasutada kreemi ja küünenahaõli.  Näiteks Couleur Carameli niisutavat kätekreemi.
Kui lasta salongis teha korralik maniküür, siis on ka kergem kodus käed korras hoida kuni järgmise maniküürini.

Jalad:
Varsti tuleb aeg, mil saapad pannakse kappi ära ja varbad hakkavad välkuma :)
Ma palun teid - ärge oodake esimest rihmikut või rannaskäiku, et oma jalad korda teha. Sellega võiks alustada kohe. Salongis korralik pediküür...väike jalamassaaž...mmm...tunnete kuidas energia kehas liikuma hakkab.
Kodus hea jalakreem. Kõige kergem - hoidke oma jalakreemi öökapil, nii ei ole võimalik unustada.
Peale dušši või vanni võib froteerätiku nurgaga õrnalt küünenahad tagasi lükata . Seda võib teha ka sõrmedel. Hoiab asja kontrolli all :)
Tahaks teile südamele panna midagi, mida olen vahel oma klientidele öelnud - "Sul on ainult need 2 jalga elu lõpuni. Kanna nende eest hoolt!"

Ja lõpuks - päike! UV-kiirgus on nüüd intensiivsem, seega omal kohal peaks olema ka päikesekaitse.

Kevad tuleb!  Elu on lill :)

No comments:

Post a Comment