Friday, March 23, 2012

Koostisosad vol.1

Võibolla räägiks esimesena sellistest koostisosadest, mida te päris kindlasti ei tahaks leida oma kreemi või mõne muu kosmeetikatoote seest.


MINERAL OIL -  võib olla pakendil ka nimetusega PARAFFINUM LIQUIDUM, PETROLATUM, VASELIN, OZOKERITE, CERA MICROCRISTALLINA. Erinevad allikad, aga sama jama.
 Mineraalõli on naftaprodukt, mis on värvitu, lõhnatu, odav ja üldiselt ei tekita allergiat. Ja just sellepärast väga laialdaselt kasutusel. Aga mis see tegelikult teeb? Tundub, et teeb naha mõnusalt pehmeks..aga tegelikult toimib vastupidi. See on nagu plastikkile - moodustab kaitse ja ei lase aktiivainetel imenduda. Ja  kui aktiivained ei saa imenduda, siis määri sa kui palju tahes - kasu sellest ei ole! Mineraalõli vormid võivad ärritada nahka, ummistada poore. Pikemal kasutamiselt on hoopis kuivatava toimega ja muudavad naha elutuks. Öeldakse, et mineraalõli tekitab omamoodi sõltuvust. Eriti heaks näiteks on huulepalsamid külmal talvel...sa määrid ja määrid ja on nagu päris hea, aga kui enam ei määri, siis oled jälle alguses tagasi. Vahepealsest määrimisest ei ole midagi kasu olnud... Sellepärast soovitan valida hoopis taimsete õlide, sheavõi või mesilasvaha põhjal huulepalsamid. Super näiteks on Couleur Carameli värvitu huulepulk või nende uuest kevad-suve kollektsioonist värviline ekstra-niisutav huulepulk. Õigupoolest on kõik Couleur Carameli huulepulgad 100% looduslikud ja sisaldavad riitsinusõli, kandelillavaha, aprikoosiõli ja palju muid häid koostisosi. Nii et valikut peaks olema :)
Aaa ja muide - beebiõlid on mineraalõlid. Värsked lapsevanemad - ma ei oska teile nõu anda, kuna mul endal veel lapsi pole, aga äkki pakub teie lastearst mõne alternatiivi välja...Ma võin pea anda, et oma last ma sellega küll ei õlitaks.

PARABEN -  parabeenid on säilitusained, mida kasutatakse bakterite ja seente tekkimise vastu teie kreemipurgis. Parabeenid on väga laialt kasutusel kosmeetika- ja ravimitööstuses, kuna neid on odav toota. Enim on kasutusel METYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN ja ISOBUTYLPARABEN. Tähtis on, et jääks meelde lõviosa - paraben! Mõnda tüüpi parabeene esineb ka looduses, aga enamjaolt kasutatakse siiski sünteetiliselt toodetud parabeene.  Öeldakse, et nad on suhteliselt sobilikud kõigile. Aga!!!, need võivad ärritada nahka ja tekitada kontaktdermatiiti. Ka on väikesel osal inimestel parabeeni-allergia.
Räägitakse, et parabeenid imenduvad organismi ja väljuvad sealt loomulikul teel. Mis tekitab minus mõningat ebamugavust.   Ja räägitakse, et uuringud on näidanud, et mõned parabeenid suudavad jäljendada östrogeeni, hormooni, mis mängib rolli rinnavähi tekkes. Kasvajatest on leitud parabeeni jälgi ja mõned teadlased usuvad, et on olemas lüli parabeenide kasutamise ja rinnavähi vahel. Mõned jälle üritavad seda väidet ümber lükata.  Mulle piisab sellest kui ka väike protsent seda usub...kus suitsu seal tuld!?! Ka ei osata täpselt öelda kuidas mõjutab parabeen organismi pikaajalisel kasutamisel.
 Kõige sellega seoses võiks rohkem pöörata tähelepanu oma deodorandile ja uurida pakendilt selle koostisosi. Samuti üle vaadata oma kreemipurgid ja miks mitte ka šampoonid .Alternatiivina - on olemas väga palju deodorante, kas siis mineraalsoolade või eeterlike õlidega. Ja neid leidub looduspoodides ja isegi supermarketitest, kui hästi otsida. Mina leidsin oma viimase "sooladeodorandi" näiteks Selverist. Järgmisena plaanin proovida Florame eeterlike õlidega deodoranti! NB! Ärge valige deodoranti, mis sisaldab alumiiniumsoolasid!!!!

 Ja kui uusi tooteid ostma lähete, siis lugege enne pakendilt, mis seal on, mida te plaanite endale peale määrida.
(vabalt võite kirjutada väikesele sedelile üles nimetused, mida tahate vältida, et saaks siis poes olles spikerdada!)


Tänaseks kõik, vol. 2-s räägin ehk PEG-st,  silikoonist, propylene glycol´ist ja vaatab veel, mis pähe tuleb..

Nautige päikest..täna seda on!

No comments:

Post a Comment