Thursday, May 10, 2012

UV kiirgus ja päikesekaitse

Nüüd oleks õige aeg mõelda, kuidas kaitsta oma nahka UV kiirguse eest.
Suurepäraselt seletab asja lahti Terviseamet - http://www.terviseamet.ee/keskkonnatervis/paike-ja-kuumus/uv-kiirgus-ja-paikesekaitse.html .
Samuti tahaksin lisada - uurige oma päikesekaitsetoote pudelit, et oleks kindlasti nii UVA, UVB kui UVC kaitse, või VÄHEMALT kaks esimest neist.
Nahavähk on väga tõsine teema. Samuti, keegi ei taha, et nende nahk näeks vanem välja, kui tegelikult on. Ja ausalt - see paistab juba kaugelt silma, kui päikesega on liialdatud. Ja see ei ole atraktiivne vaatepilt. Ja kõik, kes ütlevad, et päikesekaitsekreeme kasutades ei hakka päike peale...palun, ärge ajage nii rumalat juttu. Ma olen elav tõestus sellest, et hakkab ikka küll. Vahe on lihtsalt selles, et sa ei saa nahapõletust ja su nahk ei vanane enneaegselt.
Ma saan aru, et pärast pikka pimedat perioodi tahaks kohe nina päikese poole lükata ja tundide viisi nii istudagi. Pole midagi paremat, kui suvepäev Saaremaal Mändjala rannas veeta, ma tean :)  Aga olge mõistlikud! SPF alla 15 ei ole piisav! Lõunamaa reisidest ei tasu rääkidagi, siis võiks valida midagi 30 kanti.
Siis veel - on "päikesekreeme", nimesid nimetamata, mis ongi "päikesekreemid", mitte "päikesekaitsekreemid". Seepärast julgustangi  toote etikette uurima, et olla kindel, et kreem sisaldab päikesekaitsefaktorit.
Isiklikult soovitan soojalt Looduspere poest Lavera mineraalset päikesekaitsekreemi SPF 15 (http://looduspere.ee/lhuhooldustooted/paikesekaitsevahendid/lavera-pihustiga-paikesekaitse-ihupiim-f15-200ml ).

Võtke rahulikult ja nautige suve :)


1 comment:

  1. Väga kasulik lugemine! Jään huviga ootama järgmisi postitusi:)

    ReplyDelete